En tredjedel av sommaren har passerat och jag har sedan ett tag tillbaka gått in på mitt andra år som löpare. Mitt första år som löpare kommer jag aldrig att glömma. Jag gick från att bara orka lunka några hundra meter till att springa nästan två mil utan att stanna. Det är minst sagt en radikal utveckling och något jag är sjukt stolt över att ha åstadkommit.

För mig är det viktigt att ha utstakade mål för löpningen för att fortsätta utvecklas. Därför smider jag ständigt planer om vad nästa steg blir, men även vad jag vill göra. Löpningen har blivit min livsstil och en väldigt betydande del av mitt liv. Med tanke på detta så skulle jag vilja syssla med detta 24 timmar om dygnet under alla årets dagar. Detta går tyvärr inte om jag inte har det som min huvudsakliga sysselsättning.

Under hösten kommer jag att fortsätta med mitt träningsupplägg och fortsätta öka distansen på mina långpass allt efter som. Mitt huvudmål under hösten blir Malmö Halvmarathon i slutet av september. Det blir min debut på distansen. Det är ganska komiskt att jag har genomfört en ultradistans innan jag tar mig an halvmaraton. Jag hoppas kunna genomföra två långpass på 21 km innan det är dags för loppet. Mest för att känna på distansen, även om jag varit upp och nosat på distansen under tidigare långpass.

Förutom halvmaran så kryddar jag det med några lopp till under hösten på 10 km eller mer. Jag älskar att springa lopp för det ger mig en sådan boost. Hade jag bara haft möjlighet så hade jag rest land och rike runt och sprungit lopp efter lopp. Varvetmilen blir loppet som jag kommer lägga störst vikt vid under hösten för att få bra seedning inför Göteborgsvarvet 2018. Min varvetdebut!

Under våren har jag varit ledare för en löpargrupp på min hemort. Det är fantastiskt kul att kunna ge tillbaka av den erfarenhet och kunskap som jag har samlat på mig under min vikt-/löparresa. Tillsammans med grymma Sweden Runners kommer jag att fortsätta att arrangera löpargrupp på min hemort under hösten, och den startar redan nu på onsdag.

Under semestern har jag haft tid att tänka en hel del om framtiden. Eftersom träning och hälsa har en sådan betydande roll i mitt liv, så har jag tankar om att förkovra mig djupare inom detta. Det vill säga att jag kan tänka mig utbilda mig till personlig tränare eller kostrådgivare. Och ja, jag har börjat titta på utbildningar. Detta ligger dock i framtiden, eller inom en snar framtid. Som det ser ut nu kommer jag att ta kortare kurser i ämne som rör träning och hälsa redan nu.

Utöver detta har jag även fått flera förfrågningar från olika håll. Några av dessa är mer konkreta än andra. Dessa förfrågningar handlar om allt från föreläsningar till rena jobberbjudande inom träning och hälsa. Dessutom har jag några egen affärsidéer som jag mer än gärna skulle vilja genomföra. Det handlar dock om att kasta sig ut i osäkerhet och när man som mig har familj rimmar det illa. Min ambition är dock att arbeta med träning och hälsa på något sätt i framtiden.

Det finns även planer på framtida lopp. Sedan jag genomförde Backyard Ultra Sydkusten i juli så har jag fått blodad tand av det och mitt mål är att genomföra minst två backyard ultra-lopp nästa år. Utöver det sneglar även jag på Ultravasan nästa år och då blir det den kortare först och det längre året efter. Bortsett från ultraloppen så blir debuten i Göteborgsvarvet och Lidingöloppet huvudmålen nästa år. Under 2019 kan bli året då jag tar mig an Stockholm Marathon, det är i alla fall min ambition i nuläget. Jag tar det hela tiden steg för steg, men det finns ingen väg som rätt eller fel.