Äntligen! Det är fem månader sedan jag sprang ett tävlingslopp sist. Det var Yddingeloppet i slutet av oktober. Det är en pirrande känsla i kroppen inför Skrylleloppet på lördag den 22 april. Jag kan säga att det ska bli spännande att se vad jag kan prestera på mitt första lopp för året.

Inför Skrylleloppet behöver jag inte oroa mig för formen. Den senaste veckan har den varit gryende. Presterat flera personbästan, bland annat 48:48 på milen och 23:34 på halvmilen. Utvecklingskurvan pekar alltså fortsatt uppåt och kroppen känns bra. En mindre förkylning har härjat i min kropp under lite mer än en vecka nu men den påverkar varken mig eller min löpning.

Vad har jag för förväntningar på Skrylleloppet? Det är som sagt första loppet för året och det är första gången jag springer det. Det är ett skogslopp och jag är van att nöta asfalt. Tar jag det med i beräkningarna så tror jag och hoppas på att jag ska springa loppet på SUB 50, alltså en sluttid under 50 minuter. På mina långpass den senaste tiden har jag lagt in allt fler backar för Skrylle är allt annat än platt. Enligt min smarta löparklocka, så förutsäger den att jag ska springa en tävlingsmil på 43:12. Där är jag inte riktigt än, men väldigt smickrande att ”den” tror på mig.

Eftersom jag har gjort några ändringar i mitt tävlingsschema för året så återfinns ett uppdaterat tävlingsschema nedan. Bland annat springer jag ultraloppet BUS i juli och Malmö Höstmil har blivit Malmö Halvmarathon. Det blir alltså en halvmara redan i år är det tänkt. Det kommer att tillkomma fler lopp. Målet för mig är att delta i femton lopp under året.

Mina tävlingslopp 2017 (uppdaterad)

DatumLopp, Distans, Ort
22 aprilSkrylleloppet, 10 km, Södra Sandby
13 majLundaloppet, 10 km, Lund
16 majBlodomloppet, 10 km, Malmö
10 juniMalmöloppet, 10 km, Malmö
25 juniBlentarpsmilen, 10 km, Blentarp
8 juliBUS 2017 - "Det skånska originalet", Trelleborg
11 juliWallanderloppet, 6 km, Ystad
15 juliRockRejset, 3,5 km, Svedala
26 augustiTrelleborgsloppet, 10 km, Trelleborg
2 septemberMidnattsloppet, 10 km, Malmö
30 septemberMalmö Halvmarathon, 21 km, Malmö
29 oktoberYddingeloppet, 12 km, Svedala